Διαχείριση Επαγγελματικού Ιματισμού

με χρήση τεχνολογίας UHF RFID

Το σύγχρονο ξενοδοχείο αποτελεί πλέον έναν επαγγελματικό χώρο πολύ υψηλών απαιτήσεων. Σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον καλείται να συνδυάσει αποτελεσματικά τις εσωτερικές επιχειρηματικές λειτουργίες/πρακτικές, με τη βέλτιστη εμπειρία του επισκέπτη.

Από τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες, έως τα τραπεζομάντηλα και τις στολές προσωπικού, κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση θα πρέπει να διαχειριστεί χιλιάδες είδη ιματισμού σε ετήσια βάση, με τον πλέον αποδοτικό και οικονομικό τρόπο. Επιπλέον, αυτά τα είδη σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη θετική αξιολόγηση των καταλυμάτων.

Η χρήση της τεχνολογίας ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μεγάλης εμβέλειας (UHF RFID) αποτελεί μια από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές που υιοθετούνται ολοένα και πιο συχνά στον τομέα της φιλοξενίας, ως ένα μοναδικό εργαλείο για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Πώς λειτουργεί

Το σύστημα RFID EdgeBox@Textile χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (UHF RFID) για την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση ειδών ιματισμού σε όλο τον κύκλο ζωής τους κατά τη διακίνησή τους μεταξύ κομβικών σημείων της αλυσίδας πλύσης, όπως π.χ. ξενοδοχεία, νοσοκομεία, βιομηχανικά πλυντήρια κ.ά.

Τοποθετώντας πομποδέκτες RFID (tags) με μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό, ειδικά σχεδιασμένους και ανθεκτικούς στις διαδικασίες πλύσης, επιτυγχάνεται η αναγνώριση των ειδών ιματισμού από κεραίες RFID σε επιλεγμένα σημεία των εγκαταστάσεων.

Η καταμέτρηση εκατοντάδων αντικειμένων είναι πλέον εφικτή σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα με εξαιρετική ακρίβεια και η ενημέρωση της κεντρικής βάσης δεδομένων γίνεται αυτόματα κατά την αποστολή ή παραλαβή. Με τον τρόπο αυτό το σύστημα παρέχει πληροφορίες αποθέματος σε πραγματικό χρόνο καθώς και αναφορές για την πραγματική θέση, το ιστορικό χρήσης και τον αριθμό πλύσεων, δίνοντας έτσι στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τον πραγματικό κύκλο ζωής του κάθε αντικειμένου. Ακόμη και η σήμανση περιορισμένου πλήθους για κάθε είδος μπορεί να δώσει χρήσιμα δεδομένα ενδεικτικά της χρήσης!

Σε ποιούς απευθύνεται

Ξενοδοχειακές μονάδες
Βιομηχανικά πλυντήρια
Εταιρείες ενοικίασης ιματισμού
Νοσοκομεία & κλινικές
Κρουαζιερόπλοια ή επιβατηγά πλοία
Εταιρείες εφοδιασμού εκδηλώσεων (catering)

RFID Textile Leaflet

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο διαχείρισης ιματισμού.

RFID brochure